joi, 14 ianuarie 2010

Miss Magda

In 1929, dupa ce raspunsese acestui anunt :
"Dudue draga, stimata domnisoara, ursitoarele au fost generoase cu voi. […] Momentul de acum reprezinta pentru voi anotimpul primavaratec. […] Prindeti acest moment. Va oferim prilejul. Participati la concursul nostru. E o splendida lupta data pe judete, pe regiuni, pe tara si lupta se va da apoi cu frumusetile de pe intregul glob. Care va birui? Cine stie, poate ca d-ta, sau d-ta, dudue, tanara cititoare cu ochi in cari noaptea si-a filtrat misterele, sau in cari cerul si-a picurat seninul".,

Magda Demetrescu castigase titlul de Miss Romania si pleca spre America sa participe la Miss Univers. S-a imbarcat din Le Havre pe vaporul Guadeloupe, a ajuns la Galveston si a castigat locul 6.
Si a avut de spus aceste lucruri:
"Ma induioseaza si ma stinghereste aceasta atentie deosebita. Cu ce am meritat-o si voiu putea oare, Doamne, Doamne, sa infatisez in America toata frumusetea tarii mele?".

poza si info de aici.

2 comentarii:

  1. bai, dar ce juriu a fost la concursul ala...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, and if you dig deeper, se pare ca am avut o miss mai frumoasa, a certain Marioara Ganesco despre care nu se mai stie aproape nimic :)

    RăspundețiȘtergere