duminică, 20 septembrie 2009

De Ros Hasana

de vorba cu N. Imi spune: "Iisus nu a fost Mesia. A fost un evreu foarte destept, un invatat, un reformator al religiei. Totul a pornit de la comertul din sinagoga, cu care el nu era de acord. Si sa fim seriosi, Maria a fost doar o femeie desteapta. Iisus nu s-a nascut din fecioara."
Credinta reziduala din mine s-a trezit usor jignita. I-am aratat ca si in Vechiul Testament sunt miracole. Iar credinta consta tocmai in acceptarea miracolului. A fost de acord. Apoi mi-a spus ca, daca ar fi trait in vremea aceea, probabil ca ar fi fost unul din discipolii lui Iisus, pentru ca nu ii plac evreii foarte religiosi.

Un comentariu:

  1. Io unu' nu stiu ce-a fost Iisus si ce n-a fost dar nu face parte din repertoriul meu religios. Asta e tot. Asa cum si tu spui ca tu ai o credinta reziduala, si eu am una si nu-l include, intamplator. De-aia cred ca sunt foarte putin exigent cu bible bashers si ii privesc mai degraba amuzat. Nu stiu daca e bine sau nu, se presupune ca ne respectam reciproc religiile. Lucru cam greu de realizat avand in vedere ca indiferent cum vorbim, numai de pe picior de egalitate nu o facem. N u zic cine sta deasupra si cine dedesubt, ca asta depinde de perspectiva . Dar ma bucur cand vad credinta de-aia sincera, oricare ar fi ea. Nu de-aia de call-center, cum am ajuns sa-i spun dupa ce am primit saptamana asta niste telefoane dubioase.

    xoxo
    O.

    RăspundețiȘtergere