vineri, 11 septembrie 2009

Maybe they're just birds, honey



Asta este o fotografie celebra facuta de Richard Drew pentru Associated Press. Nu cred ca exista vreo imagine mai controversata de la 9/11. Tom Junod a scris un text fabulos in Esquire pornind de la aceasta fotografie. Se numeste The Falling Man. Nu e foarte pe gustul meu ca scriitura, nici nu conteaza, e frumos ce e inauntru.

In aceeasi ordine de idei, azi am scris un textulet despre ce faceam eu in ziua aia. M-am mirat de atata feedback. Nu stiu niciodata cum se nimereste sa le placa oamenilor ceva.

Altfel, tipul asta Drew, a facut si poze din seria asta. Era in hotel cu Bobby si Ethel Kennedy. Bobby cazuse in bucatarie si sangele l-a stropit pe el, pe Drew. S-a suit pe o masa si a continuat sa fotografieze. Ethel il ruga socata sa nu mai fotografieze, doar ca el nu putea. History in the making.



Si mi-am amintit o poveste spusa de un fotograf cu care mai lucrez.
Era in fata unui accident aviatic, si aparatul l-a ajutat sa ramana intreg la minte. Si-a dat seama abia dupa. In timp ce facea fotografii era ocupat sa faca compozitii, simetrii: o mana, un picior.

2 comentarii: