Din seria Si bogatii plang sau Si zeii gresesc (not true), ne-au fost semnalate niste omisiuni la prima parte a indreptarului nostru catre frcr. Milostive, am decis ca ganditorii scolilor de la Luxemburg, respectiv Cucuteni, au dreptate, si le-am acordat acest spatiu de expunere a propriilor pareri avizate si bazate pe studiu empiric (las’ ca stim noi).
Astfel, scoala de la Luxemburg propune nivelul extrem de semnificativ al Relatiei de Subordonare Devotata cu Propria Pisica, denumit in continuare RSDPP (sau nivelul 8). Acesta este, evident, un nivel de sine statator care poate propulsa direct participantul la relatie catre fericire. Ca si in cazul altor relatii, cantitatea este irelevanta, sau, mai degraba, daunatoare. Subordonatul poate sa fie pe deplin doar al unei singure pisici, data fiind natura relatiei si devotamentul presupus de aceasta. Relatia, in acest caz, poate fi de durata si satisfacatoare. Sunt recomandate vizite regulate la veterinar.
Pe de alta parte, scoala de la Cucuteni propune un melanj intre nivelurile 4 si 7 (pentru cei care nu au aprofundat indreptarul, RFO – relatia fara obligatii si HEA – happily ever after). Am decis ca astfel de relatie poate reprezenta un nivel in sine, numit in continuare Nivelul 9 sau Relatia contra naturii. Citand din ganditorul scolii respective, relatia contra naturii este “aia pe care nimeni, dar absolut nimeni, nu ar fi banuit-o si clar este de neinteles. Ca sa fiu mai precis, cand cei 2 sunt impreuna impotriva oricarei logici, ba chiar impotriva propriei intelegeri a lucrurilor si, desi au o bogata activitate sexuala si emotionala in afara casniciei, totusi se iubesc si protejeaza reciproc peste masura. Si tocmai pentru ca nu are niste explicatii rationale, aceasta poveste de dragoste tinteste nemurirea. Este o sfidare a canoanelor de genul: ne cacam pe toti, facem ce vrem ca iubirea noastra n-are nevoie de reguli.” Recomandam aceast gen de relatie tuturor celor care cred ca o pot practica, ca pe un exercitiu de dezinvoltura si reinviere a simturilor (insotita, de preferinta, de cel putin un pahar de vin pe zi).
luni, 10 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
multumim scolii de la bucuresti pentru includerea modestelor noastre observatii in lucrarea despre frcr.
RăspundețiȘtergerescoala de la bucuresti este onorata de colaborarea cu savanti de renume mondial
RăspundețiȘtergere